Παρμπρίζ Γαλιατσάτος Πάτρα

Πότε πρέπει να αλλάξω τους υαλοκαθαριστήρες;

Πότε πρέπει να αλλάξω τους υαλοκαθαριστήρες;

Η δουλειά των υαλοκαθαριστήρων σας είναι ταπεινή – αλλά σημαντική. Είναι υπεύθυνοι για να σας αφήσουν να δείτε καθαρά – μέσα από χιόνι, χιονόνερο, πάγο, χαλάζι, ακόμη και λάσπη και βρωμιά! Χωρίς τους υαλοκαθαριστήρες, δεν θα μπορούσατε να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο.
Οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να αντικαθίστανται αρκετά συχνά – κάθε 6 μήνες έως ένα χρόνο, ανάλογα με το πόσο συχνά οδηγείτε και σε τι κλίμα βρίσκεστε.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε και τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για την αντικατάστασή τους.

  • Το καουτσούκ στις λεπίδες είναι ραγισμένο ή «ξεφτίζει»

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στους υαλοκαθαριστήρες σας. Είναι το καουτσούκ ένα λείο κομμάτι ή είναι ραγισμένο, σπασμένο ή σπασμένο σε κάποια μέρη; Εάν δείτε ατέλειες στο καουτσούκ, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας. Η λεπίδα μπορεί επίσης να έχει στρογγυλεμένη εμφάνιση, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον είναι πολύ παλιά και θα πρέπει να την αντικαταστήσετε.

  • Ακούγονται πολύ; Ώρα για αλλαγή

Όταν το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων σκληρύνει, τότε σταδιακά αρχίζουν και ακούγονται. Αυτό είναι ένδειξη πως έχει φτάσει η στιγμή να αλλαχτούν. Και πάλι, λίγο τρίξιμο είναι φυσιολογικό – αλλά το έντονο τρίξιμο σημαίνει ότι το πλαστικό σύρεται στο γυαλί και το καουτσούκ δεν έρχεται σε επαφή με αυτό σωστά. Επιπλέον, από αυτό το σημείο θα παρατηρήσεις πως δεν καθαρίζουν και τόσο καλά όλα τα σημεία, ενώ θα διαπιστώσεις πως αναπηδούν όταν τους χρησιμοποιείς.

  • Αντικατάσταση μετά τους καλοκαιρινούς μήνες

Η καλύτερη εποχή για να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας είναι μετά το καλοκαίρι και αυτό γιατί ο ήλιος πλέον δεν είναι τόσο δυνατός. Αυτό σημαίνει, ότι θα έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα την εποχή που ξεκινούν σταδιακά οι βροχές. Εάν κάνετε δύο αλλαγές το χρόνο τότε μπορείτε να αλλάξετε υαλοκαθαριστήρες πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι και πάντα με διαφορά 6 μηνών.

  • Αγοράστε την καλύτερη ποιότητα

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν διάφορες τιμές στους υαλοκαθαριστήρες. Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητά τους. Προτιμήστε πάντα τους ακριβότερους για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση και αντοχή σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς, το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας η αντικατάστασή τους.
Μην ξεχνάτε πως ότι πληρώνετε παίρνετε. Έτσι, το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας.

Εκτός από την κακή ορατότητα, οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές και επομένως να οδηγήσουν σε μόνιμη κακή ορατότητα στο παρμπρίζ σας. Σας συνιστούμε να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και πιο συχνά αν οδηγείτε πολύ. Αξίζει να επενδύσετε σε καλούς υαλοκαθαριστήρες για να εξασφαλίσετε καλή ορατότητα και αυξημένη οδική ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση