Παρμπρίζ Γαλιατσάτος Πάτρα

Γιατί είναι σημαντική η επισκευή του σπασμένου παρμπρίζ;

Γιατι είναι σημαντικη η επισκευη του σπασμενου παρμπριζ

Φαντάσου αυτό: Οδηγείς, όταν ξαφνικά ακούς έναν γδούπο στο παρμπρίζ σου. Κοιτάς και βλέπεις μία ρωγμή που άφησε πίσω του ο βράχος που φαίνεται να χτύπησε κατευθείαν στο παρμπρίζ σου. Όταν συμβεί αυτό, γνωρίζεις ότι πρέπει να το επισκευάσεις, αλλά μπορεί να μην συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα πρέπει να γίνει και γιατί. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους η επισκευή του κρυστάλλου πρέπει να γίνει εγκαίρως.

Οι δονήσεις μπορεί να προκαλέσουν εξάπλωση της ρωγμής

Εάν έχεις μία ρωγμή στο παρμπρίζ σου, μπορεί να μη βιάζεσαι πολύ να τη διορθώσεις. Ωστόσο, οι δονήσεις μπορούν να προκαλέσουν την εξάπλωσή της. Δυστυχώς, όταν οδηγείς, το παρμπρίζ σου υπόκειται σε πολλές δονήσεις. Η ανακίνηση του κινητήρα εκπέμπει μια μικρή δόνηση, αλλά με την ταχύτητα δημιουργείται μεγαλύτερη δόνηση και αυτό μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση της ρωγμής. Όταν μια ρωγμή μεγαλώνει, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επισκευαστεί ή σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα να είναι πέρα από κάθε επισκευή και να χρειάζεται αντικατάσταση.

Το κρύο και η ζέστη μπορούν να προκαλέσουν την εξάπλωση της ρωγμής στο παρμπρίζ

Όταν έξω κάνει κρύο ή ζέστη, το γυάλινο παρμπρίζ συστέλλεται και διαστέλλεται. Όταν το γυαλί είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να αντέξει αυτή την αυξομείωση χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, εάν υπάρχει ρωγμή, αυτή μπορεί να επεκταθεί με αυτή τη μικρή αυξομείωση του γυαλιού. Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί να κάνει το πρόβλημα δυσκολότερο, πιο χρονοβόρο και πιο ακριβό στην επισκευή. Ή θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάγκη αντικατάστασης του παρμπρίζ σου, όταν μια επισκευή θα αρκούσε αν το είχες επισκευάσει εγκαίρως.

Μια ρωγμή μπορεί να αποδυναμώσει το παρμπρίζ

Ο τελευταίος λόγος που θέλεις να γίνει γρήγορα η επισκευή του παρμπρίζ σου είναι επειδή παίζει σημαντικό ρόλο στο να σε κρατήσει ασφαλή σε περίπτωση ατυχήματος. Το παρμπρίζ υποστηρίζει το βάρος της οροφής του αυτοκινήτου. Εάν ραγίσει, μπορεί να σπάσει πιο εύκολα σε ένα ατύχημα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλειά σου. Η γρήγορη επισκευή του, σε βοηθά να παραμείνεις ασφαλής ενώ οδηγείς.

Αφήστε μια απάντηση