Παρμπρίζ Γαλιατσάτος Πάτρα

Αντικατάσταση ή επισκευή του ραγισμένου παρμπρίζ;

Αντικατάσταση ή επισκευή του ραγισμένου παρμπρίζ;

Έχεις ζημιά στο παρμπρίζ; Ένα κομμάτι πάγου, ένα κομμάτι βράχου ή άλλα συντρίμμια, μπορούν να χαράξουν το κρύσταλλο και να δημιουργήσουν μικρές ρωγμές. Εάν ναι, τότε το ερώτημα εάν πρέπει να επισκευάσεις ή να αντικαταστήσεις το παρμπρίζ σου πρέπει να σε απασχολεί.
Με ένα άσχημα ραγισμένο παρμπρίζ, η αντικατάσταση είναι μονόδρομος, αλλά μία μικρή ρωγμή είναι ένα διαφορετικό θέμα. Με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, μπορεί τις περισσότερες φορές να επισκευαστεί – σε ένα κλάσμα του κόστους αντικατάστασης του παρμπρίζ σου.

Πότε πρέπει να επισκευάσεις το παρμπρίζ σου

Το κρύσταλλο επιδιορθώνεται όταν η διάμετρος της ζημιάς είναι μικρότερη ή ίση με 2 εκατοστά και δεν βρίσκεται στο ορατό πεδίο του οδηγού.
Το παρμπρίζ του οχήματός σου κατασκευάζεται από πλαστικοποιημένο γυαλί ασφαλείας, που αποτελείται από δύο στρώματα γυαλιού που έχουν ανάμεσά τους ένα λεπτό κομμάτι βινυλίου. Η ζημιά που επηρεάζει μόνο το εξωτερικό στρώμα μπορεί συνήθως να επιδιορθωθεί. Ωστόσο, εάν είναι αρκετά βαθύ και έχει περάσει μέσα από το εξωτερικό στρώμα, στο βινύλιο ή το εσωτερικό γυαλί, τότε θα χρειαστεί αντικατάσταση του παρμπρίζ.

Συμβουλή: Ακούμπησε το νύχι σου κατά μήκος της ρωγμής από το εσωτερικό του παρμπρίζ. Αν μπορείς να αισθανθείς τη ρωγμή από μέσα, πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις το παρμπρίζ.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσεις το παρμπρίζ σου

Θα πρέπει να αντικαταστήσεις το παρμπρίζ σου, αντί να το επισκευάσεις όταν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε από αυτά τα είδη ζημιών:

  • Έχει ρωγμές πάνω από το μέγιστο συνιστώμενο μέγεθος για επισκευή
  • Όταν το κρύσταλλο έχει πάνω από 3 ρωγμές σε όλο του το μήκος
  • Η ζημιά στο σπασμένο παρμπρίζ εκτείνεται μέχρι την άκρη του γυαλιού
  • Το παρμπρίζ είναι παλιό, με εκτεταμένες γρατσουνιές
  • Η ζημιά επηρεάζει τα εσωτερικά στρώματα του παρμπρίζ ή/και σε εμποδίζει να δεις καθαρά το δρόμο

Φρόντισε αμέσως τις ζημιές στο παρμπρίζ σου. Πρώτον, επειδή η έγκαιρη «διάγνωση» θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της ανάγκης επισκευής ή αντικατάστασης του παρμπρίζ. Και δεύτερον, η οδήγηση με κατεστραμμένο ή σπασμένο παρμπρίζ μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για όλους.

Αφήστε μια απάντηση