Παρμπρίζ Γαλιατσάτος Πάτρα

Πώς γίνεται η αλλαγή σε ένα σπασμένο παρμπρίζ;

Αντικατάσταση παρμπρίζ

Εάν έχεις μια μεγάλη ρωγμή στο παρμπρίζ σου ή γίνεται ομιχλώδες μεταξύ των υαλοκαθαριστήρων, μπορεί να πρέπει να το αντικαταστήσεις. Αυτή είναι μια διαδικασία που διαρκεί μερικές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν δεν το έχεις ξανακάνει, μπορεί να αναρωτιέσαι ποια βήματα ακολουθεί ένας επαγγελματίας όταν αφαιρεί το παλιό παρμπρίζ και εγκαθιστά ένα νέο.

Ακολουθούν τα βήματα για την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ:

Αφαίρεση της κόλλας

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία αντικατάστασης του παρμπρίζ είναι η αφαίρεση της παλιάς κόλλας που κρατά το παρμπρίζ στη θέση του. Ένα ειδικό εργαλείο (σαν ξυράφι) χρησιμοποιείται συχνά για την αφαίρεση της κόλλας, χαλαρώνοντας το παρμπρίζ.

Αφαίρεση του παρμπρίζ

Μόλις αφαιρεθεί η κόλλα, το παρμπρίζ θα πρέπει να είναι σε θέση να απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο. Ο ειδικός χρησιμοποιεί μεγάλες βεντούζες με λαβές για να βγάλει το παρμπρίζ από τη θέση του, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα σπάσει.

Καθαρισμός και προετοιμασία

Ο καθαρισμός πριν από την εγκατάσταση ενός νέου παρμπρίζ είναι σημαντικός για να διασφαλιστεί ότι το παρμπρίζ μπορεί να χωρέσει σωστά.

Εγκατάσταση του νέου παρμπρίζ

Γίνεται καθαριότητα του καινούργιου παρμπρίζ. Μετά τοποθετείται στα σημεία που πρέπει η ειδική κόλλα με συγκεκριμένο εργαλείο, ενώ με τις βεντούζες ο ειδικευμένος υπάλληλος τοποθετεί το παρμπρίζ.

Όταν τοποθετηθεί το καινούριο παρμπρίζ, ο ειδικός δεν πιέζει καθόλου, καθώς η κόλλα κάνει τη δουλειά μόνη της. Για να κολλήσει σωστά και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα με την στεγανότητα και την ηχομόνωση θα πρέπει να περάσει μία τουλάχιστον ώρα από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί το τζάμι ενώ δεν θα πρέπει να γίνει χρήση πλυντηρίου αυτοκινήτου για 24 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση